Καλέστε: +30 28420 41888

Πιστοποίηση

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας η Αγροπηγή έχοντας ως γραμμή λειτουργίας την παροχή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων, αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα εγκατάστασης και εφαρμογής ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Για το λόγο αυτό είναι από την πρώτη στιγμή πιστοποιημένη με το πρότυπο GlobalGap IFA option II, το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη γεωργική παραγωγή. Στα πλαίσια της πιστοποίησης κατά GlobalGap IFA option II, η Αγροπηγή πιστοποιεί τους πελάτες-παραγωγούς που τις εμπιστεύονται τα προϊόντα τους κάθε χρόνο, παρέχοντας τους ένα ακόμα εργαλείο για να διακινήσουν με ασφάλεια και σιγουριά τα προϊόντα τους στις, δύσκολες και πολύ απαιτητικές, αγορές του εξωτερικού αλλά και στις μεγάλες εσωτερικές αγορές, οι οποίες όλες πλέον ζητάνε υποχρεωτικά κωδικό πιστοποίησης γιατί αυτός κωδικός τους εξασφαλίζει το μέγιστο της ασφάλειας και της ποιότητας στα προϊόντα που αγοράζουν.

Η Αγροπηγή όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό το πρότυπο. Τη σεζόν 2017-2018 πιστοποιήθηκε και με GRASP, ένα εθελοντικό πρόσθετο του GlobalGap που σχεδιάστηκε με σκοπό την επέκταση της πιστοποίησης GLOBALG.A.P. σε κοινωνικά ζητήματα. Η ορθή γεωργική πρακτική δεν αφορά μόνο τα προϊόντα, αφορά και τους ανθρώπους. Αναπτύχθηκε για να αξιολογήσει τις κοινωνικές πρακτικές στο αγρόκτημα, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένες πτυχές της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των εργαζομένων. Το GRASP βοηθά τους παραγωγούς να δημιουργήσουν ένα καλό σύστημα κοινωνικής διαχείρισης στις εκμεταλλεύσεις τους, προσφέρει στους αγοραστές πρόσθετη διασφάλιση και βοηθά στην προστασία ενός από τους σημαντικότερους πόρους της φάρμας, «τους ανθρώπους της».

Κύριοι Στόχοι της Ομάδας Πιστοποίησης

  • Η μείωση και η ορθολογική χρήση των Αγροχημικών Σκευασμάτων Φυτοπροστασίας.
  • Η διοχέτευση στην αγορά και τους καταναλωτές ασφαλών και ποιοτικών κηπευτικών προϊόντων, με στόχο να κερδηθεί η εμπιστοσύνη τους σε αυτά.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης και της άγριας ζωής, περιορίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις της εντατικής γεωργίας. Η αειφορία των διαθέσιμων πηγών και η διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η αύξηση, με ορθολογικό τρόπο, της αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
  • Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παραγωγών και όλων των εργαζόμενων που απασχολούνται στην εκμετάλλευση. Ο παραγωγός όπως και ο κάθε εργαζόμενος έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να φροντίζει για την ασφάλεια και την υγεία του ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες που του έχουν δοθεί, και είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ευημερία των εργαζομένων στο αγροτεμάχιο του.
  • Τήρηση των Μέτρων Υγιεινής κατά την παραγωγή και τον χειρισμό των προϊόντων, αποφυγή επιμόλυνσης προϊόντων τα οποία καταναλώνονται και ωμά.

Ποιοι Είμαστε

logo-green

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «ΑΓΡΟΠΗΓΗ» ξεκίνησε το 2007, όταν ο Μιχαήλ Καροφυλάκης, ιδρυτής της επιχείρησης, δημιούργησε το δημοπρατήριο στην περιοχή Νέα Ανατολή Ιεράπετρας. Η επιχείρηση έχει μια διαδρομή 11 ετών στον χώρο των πρώιμων κηπευτικών και κυρίαρχο χαρακτηριστικό του σε αυτή την πορεία είναι ο απόλυτος σεβασμός στους συνεργάτες της. Παραγωγούς και πελάτες.

Social Media

FacebookInstagramTwitterLinkedin

Επικοινωνία

 Ιεράπετρα Λασιθίου

 Νέα Ανατολή

 +30 28420 41888

+30 28420 41008

 info (@) agropigi.gr